Frågor & svar för elever

Jag vill börja orientera, hur gör jag?
Vad roligt att du vill börja orientera. Då bör du ta kontakt med en klubb i närheten av dig, för att hitta en klubb kan du ändra gå in på google.se och skriva: orientering "din stad", byt ut "din stad" mot där du bor, t.ex. orientering linköping så bör du få sökträffar på några orienteringsklubbar. Om du inte hittar en klubb där så finns det en lista med alla klubbar, denna lista hittar du här. Välj först ditt distrikt och sedan en orienteringsklubb, är du osäker på vilken klubb du ska välja kan du alltid höra av dig till distriktsansvarige.

Du kan även läsa mer om hur man kan börja orientera på egen hand på orientering.se/borjaorientera, så det är också en väg att gå. Lycka till och hoppas vi ses i skogen i framtiden!
Jag orienterar, tycker ni det är lätt? Får man bra fysik? Jag tycker det är kul
Hej, roligt att du håller på med orientering. Om vi tycker det är lätt beror helt och hållet på, vissa orienteringstävlingar har lätta banor medan andra är desto svårare. Så ibland lätt och ibland lite klurigare.

Tränar du på en bra nivå så är orientering en fysik krävande idrott, det gäller kunna hålla ett högt tempo i svår terräng. Fler muskelgrupper får jobba jämfört med om du bara skulle springa på en väg, du får även träna din hjärna mer då du måste tänka ordentligt för att komma till rätt kontroller. Beroende på vart i landet du orienterar är det även lite olika fysiskt krävande, t.ex. är du i Norrland så är det väldigt mycket backar och där tar det på krafterna även om man bara går.

Hoppas du i fortsättningen även tycker det är kul och klarar den fysiska utmaningen.
Ställ en fråga

Din epost-adress kommer inte visas.. Obligatoriska fällt är markerade med *

*

*

*